Digital hälsoexpertis

Apotek Hjärtat har över 390 apotek i Sverige, och är Sveriges största apotekskedja sett till omsättning. Make Your Mark tog över uppdraget våren 2019 – med uppgiften att skapa kännedom kring Apotek Hjärtats breda sortiment, öka försäljningen och få dem att erbjuda samma expertis online som i butik. Vårt uppdrag var också att synka material över alla kanaler – för att skapa igenkänning och en sammanhållen kommunikation.

Idag producerar vi redaktionellt innehåll till Apotek Hjärtats medlemsmagasin som ges ut fem gånger per år, artiklar för deras sajt och innehåll i form av både text, bild och rörligt till deras sociala kanaler. Genom att ansvara för stora delar av innehållet i flera kanaler håller vi ihop Apotek Hjärtats kommunikation. Vi skapar igenkänning och skildrar vardagen som den är – med värme och hjärta.

Kund

Apotek Hjärtat

Omfattning

SoMe
Sajt
Kundmagasin

Störst på Instagram

Apotek Hjärtats sociala kanaler har haft en stabil och positiv tillväxt sedan samarbetet startade, och är idag det största kontot på Instagram bland apoteksaktörer på den svenska marknaden. Kontot har vuxit med 145 procent sedan vi tog över. Under 2021 ökade vi även den organiska försäljningen på Instagram Stories med nästan 40 procent.

Innehållet på apotekhjärtat.se har växt i rekordfart. Vi har stärkt Apotek Hjärtats tonalitet på sajten och skapar ständigt nytt och spännande innehåll för varje säsong – som även håller kvalitet över tid.

Resultat

144 %

tillväxt på Instagram.

12+ k

deltagare i tävlingar på Instagram.

37 %

ökning i organisk försäljning på Instagram Stories.

500 st

deltagare per tävling på Instagram.

Att jobba med en och samma byrå som hanterar vår kundtidning, sociala medier, artiklar för site och även visst innehåll för vår mejlkanal gör att vi kan hålla ihop Hjärtats kommunikation i alla kanaler och skapa en tydlig röd tråd, en genomgående tonalitet och visuell upplevelse. Åsa Belfrage - Chef Marknadskommunikation, Apotek Hjärtat

Vill du veta mer?

Kontakta Navid Zanjani, Account Director och kundansvarig för Apotek Hjärtat.

maila Navid