Digital hälsoexpertis

Tandborstning, stjärtfluss och saffransrecept. Vi räds inga ämnen i vårt uppdrag för Apotek Hjärtat, Sveriges största apotekskedja. Samarbetet startades våren 2019 – med uppgiften att skapa kännedom kring Apotek Hjärtats breda sortiment, öka försäljningen och kunna erbjuda samma expertis online som i butik. Make Your Marks uppdrag var också att synka material över alla kanaler – för att skapa igenkänning och en sammanhållen kommunikation.

Vi skapar redaktionellt innehåll i form av text, bild och rörligt till deras sociala kanaler, innehåll till sajt, nyhetsbrev och rörlig butikskommunikation. Genom att ansvara för stora delar av innehållet i flera kanaler håller vi ihop Apotek Hjärtats kommunikation och skildrar vardagen som den är – med värme och hjärta.

Kund

Apotek Hjärtat

Omfattning

SoMe
Sajt
Kundmagasin

Störst på Instagram

Apotek Hjärtats sociala kanaler har haft en stabil och positiv tillväxt, och är idag det största kontot på Instagram bland apoteksaktörer på den svenska marknaden. Kontot har vuxit med 145 procent sedan samarbetet startade.

Vi skapar ständigt nytt och spännande innehåll för varje säsong. Rådgivning, pysseltips och hudvårdsguider – som även håller kvalitet över tid.

Resultat

144 %

tillväxt på Instagram.

12+ k

deltagare i tävlingar på Instagram.

37 %

ökning i organisk försäljning på Instagram Stories.

500 st

deltagare per tävling på Instagram.

Att jobba med en och samma byrå som hanterar vår kundtidning, sociala medier, artiklar för site och även visst innehåll för vår mejlkanal gör att vi kan hålla ihop Hjärtats kommunikation i alla kanaler och skapa en tydlig röd tråd, en genomgående tonalitet och visuell upplevelse. Åsa Belfrage - Chef Marknadskommunikation, Apotek Hjärtat

Vill du veta mer?

Kontakta Malin Eurenius, Account Director och kundansvarig för Apotek Hjärtat.

maila Malin