Idag ingår 11 nordiska byråer inom kommunikation och marknadsföring i nätverket Ahead Group. En av dem är Make Your Mark. Vi bad Anders Rask, som efter tio år OTW nu blir strategiskt ansvarig på Ahead, berätta vad nätverkets starka nordiska ställning betyder på byrånivå och för den enskilda kunden.

I och med förvärvet av Narva ingår nu elva nordiska byråer i Ahead. Kan du säga något om hur det märks och vilka fördelar det innebär?
– Det är en styrka att vi har många byråer på den nordiska marknaden. En kund kan jobba med samma byrå eller byråer i samma nätverk på flera marknader vilket skapar effektivitet, snabbrörlighet och är kostnadseffektivt. Ett varumärke som är kund hos en av byråerna kan dra nytta av specialistkompetens i hela nätverket.

Cirka en månad har gått sedan förvärvet av Narva, som blir nätverkets första aktör med uttalad pr-profil. Vad betyder det för Aheads ställning och erbjudande?
– Narvas kompetens är unik i gruppen och de tillför nya strängar på vår lyra. Deras expertis inom finansiell kommunikation och hållbarhet är svårslagen och adderar verkligen till gruppens erbjudande. Nyligen blev Narva framröstad som nordens bästa byrå i sin disciplin på Sabre Awards i Amsterdam, det är ytterligare ett kvitto på att förvärvet är rätt.

Du själv har hunnit med knappt fyra månader som vd för nätverket. Vad dominerar dina dagar? Vilka frågor är, och har varit, viktigast så här långt?
– I´m keeping busy! Det är både stora och små frågor, allt ifrån övergripande strategi för nätverket till att hjälpa byråerna mera hands on med leads eller idéer. Nyligen lanserade vi OTW i Danmark genom att rebranda en befintlig byrå i nätverket. Det var ett lyckat drag, OTW.dk har redan fått en helt ny kund där man är huvudbyrå och utnyttjar hela OTW:s erbjudande inom strategi, digitalt och rörligt.

Okej, en mysfråga till sist: Vilken bok måste alla bara läsa i strandstolen i sommar?
– Min Kindle är alltid sprängfylld av böcker och det finns ju många tips. En bra page turner att sträckläsa är Don Winslows dubbelbok ”The Cartel / Power of the Dog”. Magiskt om man gillar hårdkokt (eller hur, Jonas Terning?) Och så vill jag tipsa om Justin Cronins ”The Passage”-trilogi – skynda er att plöja innan Ridley Scotts tv-serie baserad på bokserien drar igång nästa år. Då kan du bli en sån där härlig typ som säger att böckerna var bättre och droppar referenser in absurdum, #GOT.