Ny månadspodd om celiaki/glutenintolerans, initierat magasin samt en always on-produktion i Celiakiförbundets alla digitala kanaler. Så ser Make Your Marks nya uppdrag ut.

Cirka tre procent av Sveriges befolkning beräknas lida av den kroniska sjukdomen celiaki, eller glutenintolerans som diagnosen ofta kallas i folkmun – men intresset för glutenfri kost sträcker sig betydligt bredare än så.

– I all research vi gjort ser vi att glutenfritt står högt bland sökord och är en stor snackis just nu. Många är engagerade i kostfrågor i allmänhet och i glutenfri kost i synnerhet, därför känns det här uppdraget helt rätt i tiden, säger Fredrik Blomqvist, Business Development Manager på contentbyrån Make Your Mark.

Byrån har precis tecknat avtal med Celiakiförbundet kring ett multikanalsuppdrag att sprida kunskapen kring celiaki.

– Vi uppskattar Make Your Marks strategiska tänk över flera kanaler, och att de vågade utmana oss i det vi redan gör idag. Vi letade efter en contentpartner och den här matchningen av våra djupa kunskaper i ämnet samt byråns spetskompetenser i journalistik, sociala medier och poddar känns väldigt kul! säger Celiakiförbundets generalsekreterare Magnus Filipsson.

Uppdraget löper över två år och innefattar fyra printutgåvor per år, 12 poddcastavsnitt per år samt löpande produktion till sociala medier, nyhetsbrev, och hemsida.

– Riktigt roligt uppdrag för oss på Make Your Mark. I och med att diskussionerna kring glutenfri kost växer sig större för varje dag har Celiakiförbundet en självklar plats att ta med att informera och inspirera alla som berörs samt att sätta begreppet celiaki på kartan. Vi är vassa på just content mot konsumenter och att vi får ta ett helhetsgrepp kring deras kommunikation kommer hjälpa dem att ta den platsen ännu mer, säger vd Jonas Terning.

Produktionen kommer göras av Joel Linde, Social Media Manager, och Anna Westman Swantesson, podcastproducent, tillsammans med account director Filip Sandén. Nuvarande chefredaktör, Jenny Ryltenius, kommer att fortsätta sitt arbete med magasinet.