Make Your Marks arbete med att utveckla Lärarförbundets tidningar och digitala kanaler är i full gång. Nu förstärks redaktionsledningen med fyra nya journalistiska tungviktare – som alla brinner för skolan.

– Sveriges lärare är värda den bästa medlemsjournalistiken. Vi är jätteglada att vi lyckats rekrytera några av branschens vassaste och mest rutinerade tidningschefer, säger Michael Jonsson, chefredaktör och ansvarig utgivare. En månad efter verksamhetsövergången till Make Your Mark är en stor del av den nya organisationen klar för Lärarförbundets sju tidningar och digitala kanaler. Förutom chefredaktör Michael Jonsson och digitala chefen Markus Thunberg har fyra redaktionschefer utsetts.

Susanne Pettersson blir ny redaktionschef för tidningarna Grundskolan och Gymnasiet. Hon kommer närmast från tidningen Hem & Hyra där hon varit redaktionschef i tolv år. Susanne var tidigare redaktionschef på Dagens Arbete. Hon har även arbetat på Barometern, Falu-Kuriren, Expressen och Aftonbladet. Hennes biträdande redaktör är Björn Andersson som jobbat 23 år på Lärarförbundets tidningar.

Kjell Häglund kommer från Make Your Mark där han är publicistisk chef och ansvarig för nya redaktionella koncept. Kjell blir ny redaktionschef för tidningarna Förskolan och Specialpedagogik. Han har en mångårig bakgrund på Aftonbladet, Bonnier och Aller Media samt varit mediekritiker i Journalisten, Dagens Media och Resumé. I dag är han krönikör i Svenska Dagbladet. Vid sin sida har han redaktör Cecilia Lindgren som jobbat i 24 år med Lärarförbundets tidningar.

Håkan Söderberg blir redaktionschef för Lärarnas tidning och Chef & Ledarskap, vilka han varit ansvarig för sedan 2018 då han kom in som tillförordnad chefredaktör. Han har tidigare arbetat bland annat som redaktionschef för Länstidningen i Östersund, chefredaktör för Postens koncerntidning, administrativ sportchef och redaktionssekreterare på Aftonbladet.

Jane af Sandeberg är den senaste medarbetaren som anslutit till den nya redaktionen för Lärarförbundets tidningar.

Jane af Sandeberg blir ny redaktionschef för Pedagogiska magasinet. Hon har tidigare varit chefredaktör för fackförbundstidningarna Skolvärlden, Civilekonomen, Ingenjören och Officerstidningen. I dag skriver hon regelbundet för bland andra Dalarnas tidningars kulturredaktion, Trygghetsrådets chefsmagasin OM och Veckans Affärer.

– I en tid av filterbubblor och fake news känns det fantastiskt bra med våra fyra erfarna redaktionschefer. Sveriges lärare är värda en ärlig och trovärdig oberoende kvalitetsjournalistik, säger chefredaktör Michael Jonsson.

I dag arbetar tio journalister från de tidigare redaktionerna under olika former i den nya organisationen, tillsammans med ett antal nyrekryteringar. En ny digital organisation är också under uppbyggnad.

För mer information kontakta:
Jonas Terning, VD
Telefon: 070-778 01 11
Mail jonas.terning@makeyourmark.se