I Nordens största och mest prestigefyllda tävling för content marketing gick fem nomineringar till Make Your Mark i år.

Swedish Content Awards är Nordens största tävling för contentbranschen och prisutdelningen äger rum den 16:e maj. Juryordföranden Greta Kroon berättar i ett pressmeddelande om ett uppsving i antalet inskickade bidrag.

– Rekordmånga inskickade bidrag där vi sett ett stort antal med mycket hög både strategisk och kreativ nivå. Inte oväntat så ökade antalet inlämnade bidrag i kategorin Årets video B2C men det är roligt att se att vi samtidigt har många bidrag i kategorierna Årets kundtidning, både B2B och B2C.

Vi på Make Your Mark är mycket stolta över våra nomineringar som omfattar bästa hantverk för podd, native och kundtidning, en personlig nominering till en skicklig medarbetare samt specialpriset Bästa turnaround för en modig varumärkesförflyttning med hjälp av content marketing.

Make Your Marks Linus Fremin är nominerad till Årets redaktör/producent, främst för sitt arbete med uppdragsgivaren E.ON, nominerat både för Årets kundtidning B2C samt specialpriset Bästa turnaround.

Här är Make Your Marks samtliga nomineringar:

Årets podd: Snickarpodden. Kund: JM
En podd för och med tjejer inom byggbranschen för att locka fler kvinnor till JM:s bygglärlingsprogram. Podden uppmärksammades i TV4 Nyhetsmorgon och blev nominerad till branschpriset Jämställdhetsbygget.

Årets kundtidning B2C: Alla är revolutionärer. Kund: E.ON
Ett magasin där eldsjälar inom hållbarhet lyfts fram. Har även getts ut i lokala editioner i Norrköping, Malmö och Örebro, där läsningen var över 20 procent. Magasinet bidrog till att E.ON ökade markant i popularitet i lokala mätningar.

Ladda ner magasinet som pfd här.

Årets native: Nativekampanjen om dubbla karriärer. Kund: Försvarsmakten
Nativekampanj på Omni, Dagens Samhälle, Svenska Dagbladet och lokala nyhetssajter i Sverige. Artiklarna genererade 300 procent mer läsning än uppsatta KPI:er för nativekampanjer.

Årets redaktör/producent: Linus Fremin
Mångårig medarbetare på Make Your Mark som bland annat lotsat E.ON med trygg hand under deras resa under 2018, då content marketing blev ett kraftfullt verktyg att nå gamla och nya målgrupper.

Bästa turnaround (specialpris): E.ON – Resan mot 100 procent förnybar och återvunnen energi.
Tilldelas den aktör som genom att arbeta med content marketing har gjort en varumärkesresa och på ett modigt och kraftfullt sätt utmanat och förbättrat sin varumärkeskommunikation. Lösningarna har skett genom strategisk kreation som har gett bevisad effekt.

Läs mer om vårt uppdrag för E.ON här.

Nu håller vi tummarna inför den 16:e maj!

Tillsammans med E.ON har vi lyft fram eldsjälar inom hållbarhet – både på lokal och nationell nivå. Att inspirera till en hållbar livstil i stort och smått har varit ett lyckat koncept som nått kunder både i print, digital och rörlig form.