Svenska Skidskytteförbundet påbörjar nu ett stort arbete med att utveckla sitt varumärke och sin kommunikation. Till sin hjälp tar de Make Your Mark.

Svenskt skidskytte har de senaste åren skördat allt större framgångar i såväl världscuper och världsmästerskap som i olympiska spel. Nu vill de arbeta med att utveckla både varumärket och kommunikationen för att på sikt nå ännu större framgångar.

En satsning mot långsiktiga mål

– För att nå de långsiktiga målen i vår verksamhetsstrategi så måste vi jobba med utveckling rakt genom hela organisationen. Här kommer arbetet med att stärka vårt varumärke och utveckla vår kommunikation att bli en väldigt viktig pusselbit för att nå vårt långsiktiga mål om att Sverige ska vara världsledande i skidskytte, säger Rikard Grip, generalsekreterare på Svenska skidskytteförbundet. För att nå dit krävs det att vi kommunicerar mer än internationella framgångar. Att vi kan lyfta fram att svenskt skidskytte är så mycket mer och att vi på sikt lyckas bygga in ett grundmurat engagemang för skidskytte i den svenska folksjälen.

Samarbetet mellan Make Your Mark och Svenska Skidskytteförbundet har redan påbörjats. Det kommer bland annat inbegripa ett varumärkesarbete som ska stärka och tydliggöra varumärket svenskt skidskytte. Man ska också se över hur kommunikationen i de egna kanalerna kan bli ännu bättre. På så sätt vill man locka fler att få upp ögonen för svenskt skidskytte.

Kommunikativa utmaningar

– Det känns grymt kul att börja jobba med Svenska Skidskytteförbundet och få möjligheten att hjälpa dem. Förhoppningsvis kan de nå lika stora framgångar kommunikativt med sitt varumärke, som landslagsåkarna har uppnått i skidspåren och på skjutvallen de senaste åren, säger Alex Råberg på Make Your Mark. Trots de enorma sportsliga framgångarna har svenskt skidskytte en del kommunikativa utmaningar. Det ska bli väldigt roligt att grotta mer i med tanke på den stora potential som finns.

Trots ett drygt år präglat av corona redovisade Make Your Mark ett rekordår vid senaste bokslutet. Svenska Skidskytteförbundet blir en i raden av flera uppdrag som byrån på sistone knyter till sitt nya kontor i Åre-Östersund.

– Det är naturligtvis kul med ännu fler nya samarbeten kopplade till vårt kontor i Åre-Östersund! Det har också visat sig att det internt på Make Your Mark finns ett oväntat stort intresse för skidskytte som sport. Många medarbetare har räckt upp handen och uttryckligen bett om att få jobba med Skidskytteförbundet. Ett roligt och starkt bevis – om än i detta lilla – på att svenskt skidskytte skapar ett stort engagemang och intresse, säger Alex Råberg.

Vid frågor kontakta Alex Råberg, kundansvarig projektledare på Make Your Mark. Tel: 073 040 36 17, mejl: alex.raberg@makeyourmark.se